Hjem   Om Paulus   Ikon fremstilling   Bestillinger   Om mig    Biblen 1933 elektronisk    Nyhed Ikon Rammer   JuleIkon 2007   Links   Mail me
Per Blaabjerg Download Bibelen


Du kan her på linket downloade Biblen i den autoriserede Dk. udgave fra 1933 i ren ascii text..

Online bible.org,    Samme 1933 udgave til download ( gratis )incl. søgefunktioner ect.

Udfordringen.dk    Et site med detaljeret download af bibeltekster (1933), God og overskuelig opsætning

Biblen hos Runeberg projectet (1933), er et besøg værd.
I korthed et Project der har til formål at scanne og indtaste bøger, til et frit tilgængeligt elektronisk bibliotek.
I høj grad anbefalelsesværdig og et besøg værd..


Se hvad der står her på http://www.faklen.dk/dk/faklen/01/bibel.shtml.
Fordi - "Det Danske Bibelselskabs oversættelse" er så omgærdet med forskellige meninger om lødighed osv. - og det får nok en del læsere til at undre sig og tænke nærmere over sagen.
Uanset hvad man har i tankerne, er det en god ide lige at kigge sitet igennem, - Runeberg.org linker selv til indlæget..
Til sidst om Det Danske Bibel Selskab.

Bibelselskabet kræver ikke ophavsret udover 50 år, så dette er formodentligt grunden til at disse såkaldte "frie udgaver" er så gamle. Selskabet er åbenbart ikke interesseret i at opdatere kristne, - uden det koster teofilius kassen..

Det Autoriserede Danske Bibelselskab, har den nyeste opdaterede online Bibel på deres site, - der kan søges, men der kan ikke downloades.  Man kan købe Biblen elektronisk på et CD-medie, med bla. frisøgning i teksten, for ca. 575 kr. - om det er rigmligt kan man jo så som her diskutere..

For som Jesus sagde:   I fik det for intet og skal derfor gi det videre for intet.  -  Biblens kerne-tekst er jo, som det med al tydelighed kan siges, - ikke en metervare fra hverken Taiwan, Novo Nordisk eller Super Brugsen.

Det ville klæde sagen, hvis Bibelselskabet udgav en opdateret ren ascii-tekst fil - frit og gratis. Der er trods alt tale om et selskab med monopol. ?   Deres CD er er på ingen måde en læderindbinding, som de i øvrigt sælger for samme pris.

Det lugter fælt af: "Når pengene i kassen klinger, straks sjælen ud af skærsilden springer"

Det er i orden at sælge bla. luxsus udgaver, - men basis ordet,  selve forkyndelsen skal være gratis og tilgængeligt.
Frem for at se den utrolige mulighed internettet giver for spredning af ord, viden, budskab og kundskab - har man som intet sigende købmænd foran templet, kun formået at etablerer en fattig forretning i lånte fjer.

Som udgiveren af ovenstående 1933 udgave Søren Hornstrup skriver, - "at selv om jeg ikke er troende, kan jeg ikke forestille mig hvorledes nogen kan udøve copyright på disse tekster". Derfor, - må dette link ligge nederst - i bunden..

http://www.bibelselskabet.dk/danbib/web/bibelen.htm