Hjem   Om Paulus   Ikon fremstilling   Bestillinger   Om mig    Biblen 1933 elektronisk    Nyhed Ikon Rammer   JuleIkon 2007   Links   Mail me
Per Blaabjerg Om mig

Per Blaabjerg, Ikonograf og Gafiker her på de 3 sites,   backwood.dk,   clik.dk,   blaabjerg.org

Udgået fra Akademiet For Fri & Merkentil Kunst Kbh. i slutningen af 60érne, men har ellers rod i mit Fædrenes ophavs Snedker & Tømrer-firma. Jeg har været med på Computersiden før Ruder Konges tid og er i dag rimligt opdateret med en fod i fortiden og en i nutiden. Og ja, - endnu et svagt punkt - som det ses på ovenstående billede, - interessen for motorcykler..

Navnet Blaabjerg - linker i følge min hedengangne Bedstemor, der stammer fra Mors, - til en vis Harald Blaatand og derved Gorm den Gamle.

For en god ordens skyld, - navnet Blaatand betyder ikke Harald havde blå tænder, - jvf. oldnordisk, er blaa=mørk og tand=høvding. - Så er den ged vist barberet.

En krølle på historien er, at den del af min kone´s slægt der også stammer fra Mors, linker til Norske Harald Hårfager.
Vi har så senere set i generalogien, at disse to familier fra Mors, før har haft familiære rendevuez..
Jae, - nogle gange er verden altså ikke særlig stor.

For mit vedkommende er håndværket og dets historie et yderst vigtigt element for selve forståelsen af mennesker gennem tiderne. Som grafisk orienteret og ikke mindst kristen, finder jeg det naturligt at ta ikonerne til mig, - dog helst på nivauet de oprindeligt er udsprunget fra.

Jeg har oplevet hvilken indvirkning arbejdet med disse ikoner har haft på mig selv, - og ikke mindst, set hvorledes de kan påvirke andre. Nogle mennesker reagere overhovedet ikke, mens andre kan gå i trance over et ikon, der ikke nødvendigvis er det smukkeste, men har "noget" der på en eller anden måde taler direkte og meget dybt til pågældende. Et forhold som Ikon skrivere ofte oplever og som er yderst sammenfaldne og bemærkeselsværdigt.Et par ord med på vejen..

Niels Bohr sagde en gang, - "En ekspert er en person der har begået samtlige fejl på et meget lille og snævert område".
Altså skal der mange fejl til for at blive dygtig og klog.
Derfor kan det som i en matematisk ligning omskrive det til, "at din svaghed (dine fejl) er din styrke og fundament".

Jeg antager, at det ligeledes er pointen i Jesu lignelse om de uddelte talenter.
Du skal bruge alle dine tildelte talenter, du kan vinde med dem eller sætte dem til. - Hvis du graver dine talenter ned og i din angst for verden venter til dommes dag, så har du ikke frelst dig selv, men tabt dig selv - Jesus siger videre, "Ja ham skal der endog tages fra og gives til de andre der allerede har"

Altså, - Alle de fejl jeg har, samt min større eller mindre evne til at håndtere dem, giver mig præcis den størrelse jeg bør ha i det universelle heraki, - uden at jeg derved fordømmes til evig fortabelse - Det er da rart at vide :-).

Med venlig hilsen Per Blaabjerg..